Skip to content

Hur poolvärmepumpar installeras

När du skaffat en poolvärmepump är det dags att installera den. Allra enklast är att köpa till installation i samband med köpet. Den som är händig har möjlighet att själv ansluta poolvärmepumpen.

Hur installeras en poolvärmepump?

Det finns två delar som måste anslutas i form av vatten och el. Vattenanslutningen sker till poolens cirkulationssystem. Exakt hur det går till står i poolvärmepumpens manual. Det kommer medfölja kopplingar som behöver anslutas på korrekt sätt. Bästa rådet är att ta god tid på dig och följa instruktionerna noggrant.

Elanslutningen måste göras korrekt, inte minst på grund av säkerheten. Elen är en av anledningarna till att det är klokt att välja en professionell installatör, särskilt om du själv saknar erfarenhet av elinstallationer. El och vatten blir farligt när det kombineras och är alla anslutningar inte skyddade blir det direkt livsfarligt. Alla poolens elkopplingar måste ha skydd mot vatteninträngning. Poolvärmepumpen ska anslutas till jordat uttag och ha skydd av jordfelsbrytare.

Anlita en installatör

Anlita en installatör - Hur poolvärmepumpar installeras

När du väl investerat i en pool i Stockholm och poolvärmepump är det en ganska låg kostnad att låta en certifierad installatör ansluta enheten i jämförelse med de pengar som redan lagts ut. Det blir både tryggt och bekvämt att helt enkelt välja till installation av din poolvärmepump. I så fall kommer en erfaren installatör som känner till modellen och vet hur både el och vatten ska anslutas. Du kan luta dig tillbaka och känna dig säker på att arbetet utförs på rätt sätt. Ett tips är att alltid kolla upp vilka villkor som gäller för installationen och vad som ingår. Skulle du behöva hjälp med någonting extra brukar det gå att komma överens med installatören.