Skip to content

Pooldammsugare håller poolen ren

I pooler samlas en hel del grus, sand och annan smuts. En bra pooldammsugare är det perfekta redskapet för att hålla poolen i badvänligt skick. Här kommer en titt på olika modeller och saker att tänka på inför köpet.

Manuell pooldammsugare

Batteridrivna manuella pooldammsugare är den bästa lösningen för små pooler eller för riktade insatser i större pooler. De fungerar i princip som vanliga handhållna dammsugare, förutom att de är vattentäta. Nackdelen är att det lätt blir arbetsamt, inte minst i jämförelse med en poolrobot.

Bottensug

En produkt som är utvecklad för att rengöra botten på poolen. Det är där som alla tyngre och besvärliga smutspartiklar brukar samlas. Bottensug är det bästa verktyget för poolgolvet. Den brukar kunna kopplas in mot bräddavloppet. Sedan kan botten rengöras automatiskt med jämna mellanrum.

Poolrobot

Det här är den mest avancerade typen av pooldammsugare. Fungerar som en robotdammsugare, men för pooler. Billiga modeller brukar enbart rengöra botten, men det finns också robotar som klarar att rengöra väggar och vattenlinjen. Dyrare modeller brukar också ha många olika program och möjlighet att styras via bluetooth.

Användarvänlighet för pooldammsugare

Något som bör påverka ditt val av pooldammsugare är hur lätta de är att använda över tid. Storleken och vikten är mycket betydelsefull. En dammsugare som är stor och tung blir otymplig att hantera, särskilt för den som inte är så fysiskt stark. Ytterligare en faktor är hur enkelt det är att tömma filtret. För pooldammsugare behöver filtret tömmas regelbundet och det är en stor fördel om processen är smidig.

Tänk även på att poolens utformning och djup kan ställa krav på pooldammsugaren. En del modeller är bättre på att hantera ojämnheter och utbuktningar. Det blir ännu mer avgörande om du tänkt satsa på en poolrobot.